A Mester és Major Kft. Herbafulvo webáruháza

 termeszetes-takarmanyok.hu | herbafulvo.hu | wendelin-essencia.hu

Wendelin Essencia Equis

A hasmenés gyakori újszülött csikóknál. Az akut hasmenéssel együtt jár a gyors kiszáradás, a súlyos sav-bázis és elektrolit egyensúly zavara és a következményeként megjelenő metabolitikus acidózis és a kóma. Ez a kórfolyamat akár mindössze 12 óra alatt is bekövetkezhet, a következmény az elhullás.
A Wendelin essencia equisben lévő fulvosav sóiszapos parajdisó kelát a hasmenéses állatok elektrolit veszteségét egy optimális összetételű természetes elektrolittal pótolja, amely a vékonybél elején 100%-ban felszívódik.

2810 Ft26035 Ft

További termékek:

 • Almapektin Inulinnal

  Almapektin Inulinnal 500ml

  2950 Ft
 • Almarost 500g

  Almarost 500g

  740 Ft
 • Herbafulvo Essencia Premium Papaya Kivonattal

  Herbafulvo Essencia Premium Papaya Kivonattal 750ml

  5550 Ft

Leírás

Az újszülött korban és a tejtáplálás időszakában több enteropatogén is lehet a hasmenés kiváltásában. Az enterocyta sérülés miatt az emésztés és a felszívódás romlik. A béltartalomban, a chymus-ban megnövekszik az emésztetlen és fel nem szívódott táplálék, ami táptalajt teremt a baktériumos társfertőződésnek, és gyakran társul paraziták okozta Cryptosporidiosissal és Coccidiózissal. A paraziták tapadnak a vékonybél enterocytáira és a vastagbél hámsejtjeire. Ennek eredménye, hogy bélboholy sorvadás alakul ki, csökken a nyálkahártya enzim aktivitása, a sorvadásos bélboholy felületén csökken a felszívódás.

A gyomorfekély betegség gyakori a csikóknál és a lovaknál. A ló gyomorfekély-szindróma oka bonyolult, takarmányozási eredetű. Beszámoltak arról, hogy a gyakoriság becslései a csikóknál 25-50%, a felnőtt lovaknál 60-90% között változnak, az életkortól, a teljesítménytől és az értékelt populációtól függően.
A csikók gyomorfekélye intrauterin sérülés következménye, a gyomor nyálkahártya sérülése több állatfajt is érint.

Bővebb információ és tudományos ismertető a termékről ide kattintva érhető el.

Prospektus megnyitása ide kattintva.

További információk

Tömeg N/A

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Wendelin Essencia Equis” értékelése elsőként

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük