Leírás
A szárított almatörköly a legjobb fermentálható rostforrás, amelyet szerencsés esetben takarmányalkotóként is tudunk használni, ha megfelelő mennyiségű az almatermés.
A fermentálható rost olyan ehető növényi részek, amelyek a vékonybélben ellenállnak az emésztésnek és a felszívódásnak, azonban a vastagbélben teljesen vagy részben fermentálódnak.
A táplálóanyagok emésztését a gyomorsav és az emésztőenzimek végzik a gyomorban és a vékonybélben, aztán a szabaddá váló tápanyagok felszívódnak a vékonybél falán keresztül, hogy ezt követően a vérkeringéssel jussanak el a szervezeten belüli rendeltetési helyükre. A fermentálható rostok nem emésztődnek meg, hanem továbbhaladnak a vastagbélbe, ahol vagy vizet kötnek meg (oldhatatlan rost), vagy feloldódnak a vízben (oldható rost).
Bővebb információk elérhetők ide kattintva.
Bozsó Márta (megerősített tulajdonos) –
Az állatok sokkal szívesebben fogyasztják az abrakkeveréket, mióta 1-2 marékkal teszek hozzá ebből az almatörkölyből is.